Het is avond, nacht, weekend of een officiële feestdag. U heeft een medische klacht, voelt zich niet goed. Het liefst wilt u even naar de dokter. Maar de praktijk van uw eigen huisarts is gesloten. Wat nu? In twee stappen leggen we u uit wat u kunt doen.

 • Stap 1: Bepaal of uw medische klacht spoedeisend is
  Niet alle medische klachten zijn spoedeisend. Veel medische klachten kunt
  u zelf behandelen of kunnen wachten met behandeld te worden tot uw eigen huisartsenpraktijk weer open is. Wilt u meteen weten of u naar de dokter moet? Download de “Moet Ik Naar De Dokter” app en krijg betrouwbaar advies. Via de website thuisarts.nl krijgt u meteen betrouwbare info over ziekte en gezondheid. Het voorlichtingsboekje Mijn kind heeft koorts met een “stoplichtsysteem” biedt goede inzichten en adviezen wat te doen voor uw zieke kind.
 • Stap 2: Bel Huisartsen Spoedpost Oostelijk Zuid-Limburg
  Als behandeling van uw medische klacht spoedeisend of acuut is, bel dan de Huisartsen spoedpost Oostelijk Zuid-Limburg. Meer dan 200 huisartsen uit de regio werken hier samen zodat u ook buiten kantoortijd een beroep kunt doen op spoedeisende zorg. De huisartsen spoedpost werkt op afspraak. Daarom is het belangrijk dat u altijd eerst belt.
 • Houd de volgende gegevens bij de hand
  Uw legitimatiebewijs, zorgverzekeringspas, naam van uw huisarts, een overzicht van uw medicijnen die u op dit moment gebruikt en uw adres en telefoonnummer. Neem deze gegevens ook mee wanneer u een afspraak heeft op de huisartsen spoedpost. Een geldig legitimatiebewijs is wettelijk verplicht op de huisartsen spoedpost.