HuisartsenOZL is een zorggroep waarbij 114 vrijgevestigde huisartsen in de regio Oostelijk Zuid-Limburg verenigd zijn. Deze zorgorganisatie van, voor en door huisartsen regelt de 24-uurs huisartsenzorg via één centraal loket. In de missie van HuisartsenOZL staat de patiënt centraal en vindt vanuit één loketfunctie voor de eerstelijns zorg in de wijk de regievoering plaats. Een goede kwalitatieve inhoud van zorg staat daarbij voorop.

Het bedrijf HuisartsenOZL kent een BV-vorm met een overkoepelende holding. Vrijgevestigde huisartsen in de regio kunnen een certificaat kopen. De certificaathouders worden vertegenwoordigd door Stichting Administratie Kantoor OZL (STAK), die 100% aandeelhouder is van HuisartsenOZL Holding. Een groot deel van de huisartsen in Oostelijk Zuid-Limburg is certificaat- houder. Alle vrijgevestigde huisartsen, ook de huisartsen die geen certificaathouder zijn, praten als lid van de Vereniging Medische Staf Huisartsen (MSH) mee over het medisch inhoudelijke beleid van de organisatie. De MSH wordt vertegenwoordigd door een dagelijks bestuur.

Naast de STAK en de MSH is ook de Raad van Commissarissen actief. Deze houdt toezicht op de holding van de HuisartsenOZL volgens de zorgbrede Governance Code. De dagelijkse leiding en aansturing van de huisartsenorganisatie wordt uitgevoerd door een Raad van Bestuur.