Zuyderland start leefstijlloket samen met Huisartsen Oostelijk Zuid-Limburg

‘Jouw gezonde(re) leefstijl start hier!’

Per 1 april start Zuyderland in samenwerking met Huisartsen Oostelijk Zuid-Limburg een leefstijlloket bij de afdeling cardiologie, locatie Heerlen. Deze pilot heeft als doel het laagdrempelig bespreekbaar maken van leefstijl. De pilot loopt van 1 april tot 1 oktober 2023.

Waarom een leefstijlloket?
Vanuit de gezamenlijke opdracht om gezondheid voorop te stellen in plaats van ziekte, is het leefstijlloket ontstaan. Patiënten die gemotiveerd zijn om aan een gezondere leefstijl te werken, worden doorverwezen door een van de Zuyderland Cardiologen. De leefstijlprofessionals kunnen vervolgens patiënten helpen om dichtbij huis aan de slag te gaan met uitdagingen als stoppen met roken, meer bewegen en/of gezonder eten.

Het loket is te beschouwen als een verlengde van de zorgverlener en helpt patiënten bij het zetten van de eerste stap richting een gezondere leefstijl. Het ‘witte-jas-effect’* en de laagdrempelige verwijzing vergroten de kans op concrete leefstijl aanpassingen.

Ben je geïnteresseerd in de ontwikkelingen rondom het leefstijlloket en kom je graag met ons in gesprek? Neem dan contact op op via leefstijlloket@zuyderland.nl.

*Met het ‘Witte-jas-effect’ wordt bedoeld dat we verwachten dat een kort gesprek met een arts (in een witte-jas) de patiënt net een beetje extra zal motiveren om aan de slag te gaan met een gezondere leefstijl.

Enquire now

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.