Samen laten we elkaar stralen in de zorg

Bij Huisartsen Oostelijk Zuid-Limburg komt de zorgmedewerker op de eerste plaats: een filosofie die erop gericht is om de patiënt de best mogelijke zorg te bieden. We gingen met Isabel Lansink-Henstra in gesprek om te ontdekken hoe deze filosofie het belang van werkplezier en geluk in de zorg onderstreept. Een positieve mindset, teamdynamiek en steun van collega’s staan centraal bij het creëren van een inspirerende en plezierige werkomgeving.

 

Isabel Lansink-Henstra, een gedreven Praktijkondersteuner Somatiek, deelt openhartig haar ervaringen in de bijna 17-jarige loopbaan in de zorg. “Ik ben altijd al gefascineerd geweest door de mogelijkheid om mensen te helpen en dienstbaar te zijn,” vertelt Isabel. Ze ontdekte de rol van Praktijkondersteuner en zag hierin een kans om mensen met chronische ziekten te begeleiden. “Ik heb sinds jonge leeftijd al een passie gehad voor paramedische beroepen, en deze functie bood me de mogelijkheid om mijn interesse in de zorg te combineren met mijn wens om mensen te helpen.”

 

Isabel deelt openhartig haar reis in de zorg. ‘’Vanwege mijn lichamelijke beperking, een halfzijdige verlamming aan mijn rechterkant, was de opleiding verpleegkunde voor mij niet haalbaar. Gelukkig deed zich destijds de mogelijkheid voor om vanuit de opleiding Doktersassistente door te stromen naar de opleiding Praktijkondersteuner. Een alternatieve route waarbij ik bewust een stap terug deed qua opleidingsniveau om zo de studie Praktijkondersteuner te kunnen volgen.’’

 

‘’De uitdagingen die ik als ervaringsdeskundige tegenkwam in het leven met een beperking hebben mij gevormd tot de zorgprofessional die ik vandaag ben. Ik ontdekte dat mijn persoonlijke ervaringen mij een uniek perspectief geven op mijn werk. Ik kan mensen op een bijzondere wijze motiveren, stimuleren en laten zien dat ondanks de obstakels die zich voordoen, je prima kunt functioneren. Het feit dat ik zelf tegen beperkingen aanloop, geeft mij een waardevolle connectie met mijn patiënten en maakt mijn benadering van zorg nog empathischer en begripvoller.”

 

Persoonlijke groei

HuisartsenOZL biedt volop ruimte voor groei en ontwikkeling en monitort nauwlettend de competenties en ontwikkelwensen die gezamenlijk zijn vastgesteld. Isabel beaamt dat: “HuisartsenOZL biedt een ruim en gevarieerd scholingsaanbod aan op diverse vlakken, aangevuld met leerzame intervisiebijeenkomsten en werkoverleggen. Hierdoor heb ik mijn kennis en kunde steeds opnieuw kunnen uitbreiden en blijft mijn werk ontzettend dynamisch. Wanneer er intern interessante loopbaanmogelijkheden ontstaan, wordt er samen gekeken of het iets voor jou kan zijn.”

 

De kracht van collega’s

Maar niet alleen carrièremogelijkheden drijven het werkplezier van Isabel; ook haar collega’s spelen hier een grote rol in. Zo heeft Isabel ook een aantal persoonlijke uitdagingen overwonnen, met name tijdens de periode van Covid en de daaropvolgende long-covidklachten die Isabel ervaart. “Door de revalidatie heb ik niet alleen mijn conditie opgebouwd, maar ook belangrijke lessen geleerd over het belang van ademhaling, balans en het tijdig herkennen van signalen van mijn lichaam.” Trots blikt Isabel terug op de steun van haar collega’s tijdens deze moeilijke periode. “Het begrip, de steun en de hulp van mijn collega’s hebben mij enorm geholpen. In deze tijd ontdekte ik opnieuw de kracht van teamwerk en de waarde van een ondersteunende werkomgeving.”

 

Wat betreft de teamdynamiek benadrukt Isabel de samenwerking als een geoliede machine. “In onze praktijk hebben we korte lijntjes en een open werksfeer. We hebben regelmatig werkoverleg en besteden altijd aandacht aan werkplezier. Het is belangrijk dat iedereen met plezier naar het werk komt!”

 

Afsluitend geeft Isabel advies aan anderen die overwegen in de zorg te gaan werken. “Blijf jezelf, open, nieuwsgierig en eerlijk. Alles is bespreekbaar en dat is essentieel voor het behouden van werkplezier.”

 

Isabel Lansink-Henstra, met haar doorzettingsvermogen, passie voor haar werk en waardering voor het belang van teamwerk, is een inspirerend voorbeeld binnen de zorgsector.

 

Enquire now

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.