Doktersassistente Deniece: “mijn hart ligt bij de praktijk”

Kom je bij de huisarts, dan heb je ook te maken met de doktersassistent. Of deze je nu begeleidt naar de wachtkamer, een recept voor medicatie meegeeft of bloed prikt. Huisartsen en patiënten zijn nergens zonder deze alleskunners. Daarom zetten we deze onmisbare schakels in de huisartsenpraktijk tijdens Dag van de Doktersassistent in het zonnetje. Een perfect moment om samen met Deniece Brouwers (41) stil te staan bij haar betekenisvolle werk.

Het stond van kinds af aan al vast dat Deniece later ging werken in de medische wereld. “Dat begon met een snuffelstage bij een huisartsenpraktijk. Toen was ik al onder de indruk van de diversiteit wat dit werk biedt”, vertelt ze. “Inmiddels werk ik al 22 jaar als doktersassistente bij Medisch Centrum Molenhoek.” Deniece houdt zich dagelijks met verschillende taken bezig: triëren aan de telefoon en de balie, maar ook kleine én grotere medische handelingen. Omdat ze zich door de jaren heen heeft gespecialiseerd tot spreekuurondersteuner mag Deniece ook zelfstandig botbreuken beoordelen en keelklachten behandelen. “Dit vind ik stiekem nog wel het leukste, die extra verantwoordelijkheden”, vertelt ze. “Daarnaast begeleid ik ook de stagiaires binnen de praktijk en draag ik graag mijn kennis over op anderen door regelmatig les te geven op scholen.”

Waardering voor elkaar

Deniece heeft altijd bij dezelfde huisartsenpraktijk gewerkt en daardoor een hechte band met de patiëntenkring opgebouwd. “Sommige patiënten noemen mij bij mijn voornaam. Hieruit blijkt wel dat we heel dichtbij de patiënt staan als persoon”, vertelt Deniece. “Een van onze patiënten die zeer regelmatig in de praktijk was, liet zich door ons inspireren. Zij was zo onder de indruk van ons werk, dat ze zelf de opleiding tot doktersassistent is gaan volgen. Prachtig vind ik dat!” De waardering voor het harde werk wordt ook met hoge regelmaat uitgesproken door collega’s onderling. Deniece: “We vormen zo’n warm en hecht team. Onze baas spreekt hier ook vaak over in zijn speeches tijdens de feestdagen.”

Hart voor het vak

Zoals al eerder gezegd zijn huisartsen en patiënten nergens zonder Deniece en haar collega-doktersassistenten. “We voeren zo’n belangrijk werk uit, vaak onder hoge druk. Tuurlijk zitten er mindere dagen tussen, maar die wegen niet op tegen de grote waardering die we terugkrijgen. Ik zou met geen enkel ander beroep willen ruilen”, vertelt Deniece. “Mijn hart ligt hier, bij de praktijk, mijn collega’s én de patiënten.”

Enquire now

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.