Het verhaal achter de praktijk: Een interview met Paola Ubags, Praktijkmanager bij HuisartsenOZL.

Een dag om een duizendpoot binnen de gezondheidszorg in de schijnwerpers te zetten, namelijk de praktijkmanager. Een hectische baan die geen dag hetzelfde is zal blijken uit het interview met Paola Ubags. Paola is 58 jaar oud en woonachtig in Heerlen. Sinds november 2020 heeft ze haar thuis gevonden als praktijkmanager bij HuisartsenOZL. Met een achtergrond van 23 jaar in het ziekenhuis, een eigen horecazaak en ervaring in het hogere segment van de horeca, brengt ze een schat aan expertise met zich mee binnen haar rol als praktijkmanager. 

Haar intrinsieke motivatie om te werken in de zorg is diepgeworteld. “De zorg heeft me altijd geboeid”, begint Paola. “Het geeft voldoening om iets te kunnen betekenen voor mensen en bij te dragen aan hun gezondheid en welzijn”. Deze toewijding aan het welzijn van anderen heeft haar geleid door diverse functies, en uiteindelijk naar haar huidige rol als praktijkmanager.

Als praktijkmanager bij HuisartsenOZL is Paola sparringpartner voor de huisarts voor wat betreft alle aspecten van de bedrijfsvoering. In overleg met de huisarts geeft ze uitvoering aan beleid, variërend van personeelsmanagement tot kwaliteitsbewaking. Haar dagen zijn onder andere gevuld met het opstellen van managementdocumenten, overleggen met de huisartsen, het organiseren van werkoverleggen en het werken aan diverse vraagstukken die zich in de dagelijkse praktijk voordoen.

Een van de grootste uitdagingen waar ze momenteel mee te maken heeft, is de arbeidsmarktproblematiek binnen de huisartsenpraktijk. “Het behouden van medewerkers is essentieel”, legt Paola uit. “Door nauw samen te werken met de huisartsen en regelmatig contact te houden met personeel, proberen we een gezonde werkomgeving te creëren.”

Paola’s rol als praktijkmanager gaat echter verder dan alleen het managen van processen. Ze draagt indirect bij aan het welzijn van patiënten door ervoor te zorgen dat de praktijk goed georganiseerd is en de medewerkers met plezier hun werk kunnen doen.

Om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de sector, neemt Paola regelmatig deel aan overleggen met collega-praktijkmanagers en volgt ze nieuwsbrieven van verschillende organisaties, waaronder de Landelijke Huisartsenvereniging en HuisartsenOZL. Ze is lid van de Nederlandse Vereniging voor Praktijk Management. Haar advies aan jonge professionals is om zich bewust te zijn van de vele ontwikkelingen in het vakgebied en zich hierin te verdiepen.

Paola’s toewijding aan haar werk als praktijkmanager via HuisartsenOZL is duidelijk. Haar passie voor de zorg en haar uitgebreide ervaring maken haar een waardevolle aanwinst voor het team, en haar inzet voor het welzijn van zowel medewerkers als patiënten is bewonderenswaardig.

Enquire now

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.