Zuyderland en HuisartsenOZL tillen gezondheidszorg in de regio naar een hoger niveau!

Exact een jaar geleden werd het Leefstijlloket in Zuyderland Medisch Centrum Heerlen geïntroduceerd, met als doel patiënten te begeleiden naar een gezondere leefstijl. Na een succesvolle pilot op de cardiologiepoli, heeft het Leefstijlloket zich uitgebreid naar andere disciplines: orthopedie, longgeneeskunde en heelkunde.

Waarom is dit zo belangrijk voor de regio? Een gezondere leefstijl biedt niet alleen voordelen voor individuele patiënten, maar ook voor de gezondheidszorg als geheel. Door preventieve maatregelen te nemen, kunnen we de belasting van de zorg verminderen en uiteindelijk kosten besparen. De samenwerking tussen Zuyderland en HuisartsenOZL is van onschatbare waarde gebleken, met als resultaat meer dan 230 patiënten die vorig jaar zijn geholpen bij het verbeteren van hun levensstijl. Maar we stoppen hier niet; samen streven we ernaar om nog meer patiënten te bereiken en nog meer disciplines te betrekken.

Het Leefstijlloket is niet alleen een initiatief van Zuyderland en HuisartsenOZL, maar er bestaat ook een samenwerking met andere belangrijke partners zoals het Vitaliteitsloket van MUMC+, de GGD Zuid-Limburg en lokale gemeenten. Samen maken we het verschil in de gezondheidszorg!

Lees hier meer over dit inspirerende project in het Nummer 1 Magazine.

Enquire now

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.