Huisartsenpost Oostelijk Zuid-Limburg opent haar deuren op Spoedplein (09-09-2015)


Huisartsenpost Oostelijk Zuid-Limburg is vandaag verhuisd naar het Spoedplein in het Zuyderland Medisch Centrum in Heerlen. Om 17.00uur verwelkomden de aanwezige huisartsen en assistenten de eerste patiënt. Huisartsenpost Oostelijk Zuid-Limburg is de nieuwe naam van de Centrale Huisartsenpost Nightcare. Ruim 270.000 mensen zijn op deze post aangewezen als ze buiten kantoortijd met spoed een huisarts nodig hebben.

De verhuizing startte vanmorgen om 8.00uur na sluiting van de post op de oude locatie op het terrein van Sevagram. Door tijdens kantoortijden te verhuizen, ondervonden patiënten geen hinder van de verhuizing. De huisartsenpost is overdag immers gesloten. Wie naar de huisartsenpost komt, kan voortaan de auto parkeren op de gezamenlijke parkeerplaats van de Huisartsenpost en de Spoedeisende Hulp aan de Henri Dunantstraat 5. Van daaruit leidt een trap en lift naar de ingang van het Spoedplein.

Samenwerking SEH
Huisartsenpost Oostelijk Zuid-Limburg werkt op het Spoedplein nauw samen met de Spoedeisende Hulp (SEH). Dit betekent dat buiten kantoortijden voortaan alle patiënten die met spoed medische hulp nodig hebben - uitgezonderd ambulancepatiënten - eerst langs de balie van de huisartsenpost komen. Een speciaal opgeleide triagiste van de huisartsenpost bepaalt daar - onder supervisie van een huisarts - waar patiënten het best geholpen kunnen worden: op de huisartsenpost of op de SEH. Beide spoeddiensten zijn slechts enkele stappen van de gezamenlijke balie verwijderd. Zo krijgen patiënten direct de juiste zorg op de juiste plek.

Altijd bellen
Vooraf bellen met de huisartsenpost blijft echter de beste oplossing voor patiënten. Zo kunnen de urgentie en de juiste plek voor behandeling al ingeschat worden voordat iemand naar het Spoedplein