Huub Schepers en Bep Vliex verlaten praktijk in Bocholtz (29-11-2013)

Na een periode van 34 jaar als huisarts en 45 jaar als doktersassistente en praktijkondersteuner in Bocholtz werkzaam te zijn geweest, hebben Huub Schepers en Bep Vliex besloten hun werkzaamheden te beëindigen per 1 januari 2014.


De jongensdroom van Huub Schepers (63) was profvoetballer worden, maar zijn loopbaan verliep anders. Hij was maar liefst 34 jaar huisarts in Bocholtz. De in 1950 in Bocholtz geboren boerenzoon verbleef tot 1966 in zijn geboortedorp. De leerling van het Bernardinuscollege werd vanaf 1970 opgeleid tot arts aan de Katholieke Universiteit van Nijmegen. In 1977 liep hij stage  bij dokter Jacobs in Mechelen en dat gaf de aanzet tot de keuze om huisarts te worden. En op 1 oktober 1979 is hij begonnen bij dokter Schijen aan de Schoolstraat te Bocholtz, om er tot bijna zijn pensioen te blijven.

Hij ontwikkelde zich bij vele Bocholtzenaren tot een geliefde dokter, die zijn werk met passie en toewijding deed. Bij zijn drukke werk als huisarts was hij ook vanaf 1989 praktijkopleider van huisartsen in opleiding. In 22 jaar heeft hij ook 22 huisartsen opgeleid. Naast zijn werk in de praktijk was Huub vanaf 1999 universitair docent aan de Universiteit Maastricht. De komende tijd blijft Huub Schepers actief als docent aan het Huisartsgeneeskundig instituut in Maastricht.

Na 45 jaar zet Bep Vliex (62) een punt achter haar praktijkwerk. De meeste – veelal oudere – mensen in Bocholtz kennen Bep als hét gezicht van de dokterspraktijk. Als assistente bij dokter Schijen begonnen en zich ontwikkeld tot praktijkondersteuner voor diabetes patiënten. Bep had altijd een luisterend oor voor patiënten en collega’s en stelden hen centraal. Ze kijkt op tegen het moment van afscheid nemen, maar na zo’n imponerende inzet is het meer dan verdiend om te stoppen in de praktijk. Bep zal in de toekomst onder andere als mantelzorger actief zijn.

Ter gelegenheid van het afscheid van Huub Schepers en Bep Vliex zijn patiënten en geïnteresseerden uitgenodigd op vrijdag 13 december vanaf 18.00 uur in het Welzijns Medisch Centrum in Bocholtz.  Tijdens de afscheidsreceptie kan kennis worden gemaakt met Huub’s opvolgster, huisarts Judith Pleunis uit Valkenburg.

Bron: geZien Kerkrade