Vacature Online Praktijkondersteuners GGZ (25-06-2020)

HuisartsenOZL is een zorggroep waarbij 116 vrijgevestigde huisartsen in de regio oostelijk Zuid-Limburg verenigd zijn. Deze zorgorganisatie van, voor en door huisartsen organiseert de 24-uurs
huisartsenzorg en faciliteert haar partners onder andere op het gebied van verbetering van de kwaliteit van zorg, innovatie en informatie.

Om te kunnen anticiperen op een mogelijk stuwmeer aan patienten in de eerstelijns GGZ-zorg als gevolg van de COVID-19 pandemie, zoeken wij op meerdere:

 
Online Praktijkondersteuners GGZ m/v
Vanaf minimaal 8 uur per week – ZZP of op contractbasis    


Achtergrond vacature
De afgelopen periode stond de wereld op zijn kop als gevolg van COVID-19. Ook de zorg in de huisartsenpraktijk werd volledig anders georganiseerd. En nog steeds wordt er anders gewerkt dan we gewend zijn. Als gevolg van de COVID pandemie is de reguliere zorg tijdelijk afgenomen. Ook de Praktijkondersteuner (POH) GGZ heeft veel minder nieuwe patiënten gezien ten opzichte van dezelfde periode in voorgaande jaren. Landelijk hebben de afgelopen periode 55.000 minder verwijzingen plaatsgevonden naar de GGZ. Er zijn zorgen om een mogelijk stuwmeer van patiënten dat straks aanklopt voor hulp. Dit mogelijke stuwmeer zal bestaan uit enerzijds uitgestelde zorg en anderzijds nieuwe hulpvragen als gevolg van COVID.
Wanneer een stuwmeer ontstaat zal dit in eerste instantie ontstaan in de huisartsenpraktijk. Om hierop te anticiperen organiseert HuisartsenOZL extra capaciteit POH GGZ. Deze extra capaciteit wordt online georganiseerd en is voor de regio Oostelijk Zuid-Limburg beschikbaar. Het doel van deze vacature is om een pool aan beschikbare kandidaten te creëren welke kan worden ingezet als blijkt dat de bestaande capaciteit in de regio onvoldoende aansluit bij de vraag. Wanneer uitbreiding van capaciteit in de GGZ eerstelijns huisartsenzorg noodzakelijk is, wordt het online POH GGZ team definitief opgestart.

Functie-informatie
In deze functie werk je vanuit thuis waarbij je door HuisartsenOZL wordt gefaciliteerd om je werk goed uit te kunnen voeren op afstand. Denk aan faciliteiten die (beeld)bellen mogelijk maken, toegang tot het registratiesysteem, e-health en online triage. Hiervoor is een rustige werkplek waar de privacy geborgd is noodzakelijk. Ook al werk je online, je staat er niet alleen voor. Je wordt gecoacht door een psychiater in dienst van HuisartsenOZL. Daarnaast krijg je middels de mail toegang tot ruim 45 collega’s POH GGZ.

Als Online Praktijkondersteuner GGZ ondersteun je de huisartsenzorg binnen de regio Oostelijk Zuid-Limburg. De werkuren zijn flexibel en in overleg met jou. Omdat we de benodigde capaciteit nu moeilijk kunnen inschatten, zoeken we kandidaten die minimaal 8 uur beschikbaar zijn.

De Online POH GGZ is verantwoordelijk voor ondersteuning, begeleiding en eventueel verwijzing van patiënten met psychische problematiek. Je taken zullen bestaan uit: probleemverheldering, inventarisatie en diagnostiek en het (mede) opstellen van behandelplannen, samenwerking met andere hulpverleners, psycho-educatie en advisering van patiënt over behandelmogelijkheden, kortdurende begeleiding/behandeling patiënt, casemanagement, zorgcoördinatie en dossiervoering en preventie en kwaliteitsbewaking.
Indien verwijzing aan de orde is, kan de patiënt vanuit de huisartsgeneeskundige GGZ worden doorverwezen naar de generalistische basis GGZ of specialistische GGZ conform het verwijsmodel.

Profiel
Je bent een doortastende en zelfstandige POH GGZ die affiniteit heeft met huisartsenzorg en psychosociale hulpverlening. Je hebt een relevante HBO of WO-opleiding, zoals SPV, Universitaire masteropleiding psychologie met differentiatie klinische psychologie of scholing POH GGZ, Gezondheidskunde (MSc) met richting GGZ of VS GGZ.

Ruime relevante werkervaring in de (eerstelijns) GGZ is een vereiste. Daarnaast heb je uitstekende contactuele en communicatieve vaardigheden en bent breed inzetbaar voor diverse doelgroepen. Je kunt goed coördineren, bent daadkrachtig en proactief. Je beschikt over een probleemoplossend vermogen waarbij je kunt terugvallen op kennis en een netwerk van zowel eerste- als tweedelijnsvoorzieningen. Bekendheid met het GGZ-netwerk in de regio is een pré.

Informatie
Voor functieinhoudelijke informatie kun je bellen met Joyce Schiffers - Manager GGZ, (045–7470044 bereikbaar op ma-di-do). Vragen over de arbeidsvoorwaarden kun je stellen aan Manon Parlevliet – Coördinator P&O (06-57787737 bereikbaar op ma-di-woe-do).

Sollicitatie
Spreekt deze vacature je aan, stuur ons dan zo snel mogelijk je sollicitatiebrief met CV. Op basis van de ontvangen reacties gaan wij op korte termijn (online) sollicitatiegesprekken voeren. Je reactie kun je sturen naar HuisartsenOZL BV, t.a.v. de Coördinator P&O, mailadres: vacature@hozl.nl. Geef daarbij alvast aan wat jouw wekelijkse beschikbaarheid is in uren en dagen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt NIET op prijs gesteld.