Update Coronavirus Covid-19 (28-02-2020)

Momenteel zijn er twee bevestigde patiënten in Nederland, vastgesteld in Tilburg en Amsterdam. Beide patiënten zijn in Noord-Italië besmet geraakt, maar hebben geen onderlinge link. De lokale GGD coördineert samen met het RIVM het contactonderzoek. Directe contacten van de bevestigde patiënten worden in kaart gebracht en zo nodig gemonitord.

De casusdefinitie is continu aan verandering onderhevig, afhankelijk van de situatie internationaal en de landen waarbinnen transmissie van COVID-19 wordt gerapporteerd. Gezien de ontwikkelingen in Noord-Italië en de importgevallen uit Noord-Italië in Nederland wordt de casusdefinitie opnieuw aangepast en zijn de gehele provincies Lombardije, Veneto, Emiglia Romagna en Piëmonte opgenomen als gebieden met wijdverspreide transmissie. De meest actuele casusdefinitie kunt u vinden op de RIVM website.
 
Burgers met vragen kunnen terecht op de pagina Vragen en Antwoorden van het RIVM of bellen met de landelijke Corona-informatielijn via telefoonnummer 0800-1351