Gezond en wel bij H-OZL (19-02-2020)

“Je gezondheid is je belangrijkste bezit!”.

Vaak realiseer je dat pas bij een verminderde gezondheid. Daarom is het belangrijk om zo lang mogelijk gezond te blijven en HuisartsenOZL is het daar helemaal mee eens.

Er wordt grote waarde gehecht aan de gezondheid van medewerkers want ook op het werk wordt immers iedere dag weer een topprestatie van hen gevraagd.

HuisartsenOZL wil daarbij graag helpen en biedt speciaal haar medewerkers een leuk en nuttig programma aan: ‘Gezond en Wel bij H-OZL’


Een programma met een persoonlijke, speciaal op alle medewerkers van HuisartsenOZL gerichte aanpak. Er wordt gestart met een onderzoek bestaande uit een vragenlijst en een preventief medisch onderzoek. De vragenlijst zoomt in op kennis, ervaring, leefstijl, stress, werk-privébalans etc.  Door middel van het PMO krijgt elke medewerker zo inzicht in hun fysieke gezondheid aan de hand van verschillende kleine onderzoekjes en testen. Het onderzoek bestaat uit de volgende metingen: longfunctiemeting, bepaling van bloedruk- en hartslag in rust, lichaamssamenstellingsmeting (lengte, gewicht, vetpercentage), handknijpkracht meting, vingerprikje om cholesterol en glucose te bepalen en een elektrocardiogram (ECG).

Voor hen die niet konden wachten om te starten vitaler te worde konden al aan de slag met een fitnessprogramma.  Via een voucher starten zij een 5 weken durend gratis kennismakingsprogramma met begeleiding via benVitaal.

benVitaal is een club van mensen in Maastricht die het leuk vindt en zich ten doel heeft gesteld om andere mensen en/of groepen te ondersteunen/helpen bij het verbeteren van hun vitaliteit/leefstijl.

benVitaal beschikt over de juiste kennis en vaardigheden en ruime ervaring om dit doel te kunnen realiseren. Met concrete instrumenten/tools en programma’s prikkelt benVitaal grote groepen mensen om aan hun vitaliteit te werken.

Inmiddels heeft een groot aantal medewerkers zich al aangemeld voor het programma Gezond en wel bij HuisartsenOZL.