Nieuws

 • Vacature doktersassistente MC Oud Brunssum (28-10-2020)
  Ben of ken jij die enthousiaste  gediplomeerde doktersassistente die deel uit wilt maken van een gezellig team? Lees dan even verder:

  Medisch centrum oud Brunssum is voor de periode januari 2021 t/m eind mei 2021 opzoek naar een gediplomeerd doktersassistente die 34 uur per week verdeelt over 5 dagen kan werken ter vervanging van zwangerschapsverlof.
   
 • Informatiebijeenkomst Corona support door lotgenoten (26-10-2020)
  Kom je in de spreekkamer iemand tegen die last heeft van de gevolgen van corona; als (ex)patiënt, partner, rond verlies, angst, neerslachtigheid, inkomensverlies of isolement? Weet dan dat er groepen zijn waar mensen elkaar op een positieve manier kunnen ondersteunen om hier beter mee om te gaan. 28 oktober is hierover een informatiebijeenkomst, die ook digitaal te volgen is en aanmelden voor een groep kan altijd via www.zelfregietool.nl. Je kunt altijd vragen of iemand misschien wil praten met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt?
 • Vacature doktersassistent Heerlen (20-10-2020)
  Centrum voor Medische Zorg de Kasteellaan is een huisartsenpraktijk die met name actief is in de Heerlense wijk Meezenbroek, Schaesbergerveld en Palemig. In onze praktijk bieden zeven doktersassistenten, drie huisartsen, twee vaste waarnemers, één AIOS, drie POH-S en drie POH-GGZ zorg aan circa 7000 mensen. De patiëntenpopulatie is zeer divers, multicultureel en kent veel psychosociale problematiek. De praktijk is een erkende opleidingspraktijk voor zowel doktersassistenten als huisartsen en sinds een aantal jaren HaZo24 gecertificeerd.

  CMZ de Kasteellaan is per direct op zoek naar jou als enthousiaste, gediplomeerde, allround

  DOKTERSASSISTENT M/V

  voor 24 – 36 uur per week met de intentie tot een vast dienstverband
 • Huisarts Luc Harings over tweede golf: ‘Wees flexibel dan heb je het minste last’ (14-10-2020)
  Hoe vergaat het Luc Harings tijdens de tweede golf? De komende weken worden weer pittig, vreest hij. 'Het wordt balanceren tussen de reguliere zorg gaande houden en voorkomen dat ketenpartners overbelast raken.'
 • Huisartsenpraktijk van de toekomst staat in Zuid-Limburg (12-10-2020)
  Het project PlusPraktijken loopt eind 2020 ten einde. De voorlopige onderzoeksresultaten van de Universiteit Maastricht zijn veelbelovend. De nieuwe werkwijze kan miljoenen euro’s in de regio besparen. Maar het belangrijkste is dat de huisartsen binnen deze samenwerking blijvend van elkaar willen leren.
 • Vacature doktersassistente Gulpen (06-10-2020)
  Huisartsenpraktijk Gulpen is per direct op zoek naar een

  enthousiaste,  gediplomeerde, allround doktersassistent(e) voor 16-38 uur per week*
 • Vacature Kandidaat Triagist (30-09-2020)
  HuisartsenOZL is een zorggroep waarbij 116 vrijgevestigde huisartsen in de regio Oostelijk Zuid-Limburg verenigd zijn. Deze zorgorganisatie van, voor en door huisartsen organiseert de 24-uurs huisartsenzorg en faciliteert haar partners onder andere op het gebied van verbetering van kwaliteit van zorg, innovatie en informatie.
  Huisartsenpost OZL (HAP OZL) is een organisatie die voor haar patiënten in de avond-, nacht en in het weekend met de juiste mensen en middelen de taken die van haar gevraagd worden, doeltreffend en doelmatig uitvoert.

  Wij zoeken voor ons team nieuwe

  KANDIDAAT TRIAGISTEN 
  Voor 8 tot 23 uur per week
 • Vacature Verpleegkundig Specialist / Physician Assistant  (22-09-2020)
  HuisartsenOZL is een zorggroep waarbij 116 vrijgevestigde huisartsen in de regio Oostelijk Zuid-Limburg verenigd zijn. Deze zorgorganisatie van, voor en door huisartsen organiseert de 24-uurs huisartsenzorg en faciliteert haar partners onder andere op het gebied van verbetering van kwaliteit van zorg, innovatie en informatie.

  Het onderdeel Huisartsenpost OZL (HAP OZL) wil een organisatie zijn die voor haar patiënten op het gewenste moment met de juiste mensen en middelen de taken die van haar gevraagd worden, doeltreffend en doelmatig uitvoert. Door een continue verbetering en permanente ontwikkeling van  medewerkers en processen wil de huisartsenpost de hulpverlenerrelatie met patiënten optimaliseren.
  Wij zoeken voor ons team

  1 Verpleegkundig Specialist / Physician Assistant (m/v)
  0,2 fte (± 7 uren per week)
 • Een coronacampagne in Zuid-Limburg (16-09-2020)
  Vanaf deze week is de regionale coronacampagne “De zorg werkt veilig” van start gegaan. Alle zorgorganisaties voeren één campagne om burgers duidelijk te maken dat extra veiligheidsmaatregelen genomen zijn, zodat de zorg kan blijven functioneren, ook als er sprake is van toenemende virusbesmettingen.
 • De zorg werkt veilig in Zuid-Limburg, ook in corona-tijd  (16-09-2020)

  Zorgverleners vragen burgers om medewerking


  Zorgorganisaties in Zuid-Limburg hebben extra maatregelen genomen. Daardoor kunnen ze in deze corona-tijd op een veilige manier werken. We vragen patiënten, cliënten en bezoekers om zich aan de veiligheidsmaatregelen te houden. Zo zorgen we er samen voor dat de zorg zo veel mogelijk kan blijven doorgaan. Ook bij een toename van corona-besmettingen.
 • Vacature doktersassistente Brunssum (14-09-2020)
  Vacature doktersassistente 12-29 uur per week

  I.v.m. zwangerschap van een van onze assistentes zijn wij per direct op zoek naar een gediplomeerde doktersassistente (andere startdatum is bespreekbaar)
 • Afscheid van Huisartsen Spaans en Willemsen (26-06-2020)
  In deze video nemen huisartsen Spaans en Willemsen na 13 jaar afscheid van hun patiënten als huisartsen duo.

  We danken beiden huisartsen voor de prettige samenwerking met HuisartsenOZL. Dokter Spaans wensen we heel veel succes met haar opleiding tot Specialist Ouderengeneeskunde en hopen haar in de regio nog vaak tegen te komen. Dokter Willemsen blijft als bestuurslid van de Medisch Staf Huisartsen verbonden met HuisartsenOZL.

  Het is een einde van een tijdperk. We wensen dokter Stelten veel succes met het voortzetten van deze bijzondere praktijk.

 • Vacature doktersassistente Huisartsenpraktijk Weyts ()
  Het team van huisartsenpraktijk Weyts te Heerlen is miv 13-07-2020  op zoek naar een nieuwe collega voor 14 uur per week alsmede voor vervanging zwangerschapsverlof van een van de assistentes (van +/- 13-10-2020 t/m 15-2-2021).

   
  Doktersassistente

  voor 14 uur per week
  en vervanging zwangerschapsverlof
 • "Wekenlang op Coronaboot" (15-04-2020)

  Onze huisartsen Stephan en Brigitte van den Brand zijn, na een maand doelloos ronddobberen op een cruiseschip in de Stille Oceaan vanwege en Corona uitbraak weer thuis in Heerlen. Bij thuiskomst bleek dat zij beiden toch besmet geraakt waren met het coronavirus.

  Gelukkig zijn ze inmiddels hersteld.

  Klik hier om de rapportage van L1 te bekijken.

 • 'Alle uitgestelde zorg, das de volgende crisis' (10-04-2020)

  Luc Harings, voorzitter medische staf HuisartsenOZL, wordt wekelijks geïnterviewd voor de rubriek Dagboek uit de zorg in de Limburger.
  Lees hier het interview dat vandaag is gepubliceerd: “Na deze crisis kom nog een gezondheidscrisis, die van de uitgestelde zorg. Ik hou mijn hart vast”.

   

 • 'Het is de adrenaline die je draaiend houdt’  (03-04-2020)

  Huisarts Luc Harings staat vandaag in De Limburger. Hij draait wekelijks mee in het zogeheten ‘Dagboek uit de Zorg’, een vaste rubriek in De Limburger. Naast zijn eigen praktijk in Landgraaf is Luc ook nauw betrokken bij Coronacentrum Urmond en de Huisartsenpost in Urmond. Luc maakt lange dagen van de vroege ochtend tot de late avond: ‘Maar de adrenaline houdt me draaiend’. Wij klappen hard voor Luc en alle anderen actief in de zorg!!

  Lees het artikel via deze link.

 • In de media: “Voor Corona, toets 4…”  (04-03-2020)
  De huisartsen en de Huisartsenpost staan onder druk door de vele vragen over het Coronavirus. De Limburger ging in gesprek met de manager van de HAP Oostelijk Zuid-Limburg en bracht een bezoek aan het callcenter.
 • Werkbezoek LHV en INEEN (03-03-2020)

  Eind januari bezocht een delegatie van Ineen en de LHV HuisartsenOZL.
  Een inspirerend werkbezoek dat plaatsvond bij PlusPunt Medisch Centrum.

 • Update Coronavirus Covid-19 (28-02-2020)
  Momenteel zijn er twee bevestigde patiënten in Nederland, vastgesteld in Tilburg en Amsterdam. Beide patiënten zijn in Noord-Italië besmet geraakt, maar hebben geen onderlinge link. De lokale GGD coördineert samen met het RIVM het contactonderzoek. Directe contacten van de bevestigde patiënten worden in kaart gebracht en zo nodig gemonitord.
 • Gezond en wel bij H-OZL  (19-02-2020)
  “Je gezondheid is je belangrijkste bezit!”.

  Vaak realiseer je dat pas bij een verminderde gezondheid. Daarom is het belangrijk om zo lang mogelijk gezond te blijven en HuisartsenOZL is het daar helemaal mee eens.
 • Vacature POH Somatiek (01-09-2020)
  HuisartsenOZL is een zorggroep waarbij 116 vrijgevestigde huisartsen in de regio oostelijk Zuid-Limburg verenigd zijn. Deze zorgorganisatie van, voor en door huisartsen organiseert de 24-uurs
  huisartsenzorg en faciliteert haar partners onder andere op het gebied van verbetering van de kwaliteit van zorg, innovatie en informatie.

  Huisartsen Chronische Zorg (HCZ) is een onderdeel van deze zorggroep en is verantwoordelijk voor het leveren van kwaliteit van zorg binnen de chronische zorgprogramma’s (DBC’s). Deze kwaliteit wordt getoetst middels jaarlijkse visitaties van de deelnemende huisartsenpraktijken. Om de bezetting in de praktijken te kunnen waarborgen, zoeken wij een:


  PRAKTIJKONDERSTEUNER Somatiek
  Variërende contractomvang; vanaf 8 uur per week
 • Vacature doktersassistent Hoensbroek (04-02-2020)

  Huisartsenpraktijk Centrum is een HaZo24 gecertificeerde huisartsenpraktijk. In deze praktijk bieden drie huisartsen, één HIDHA, twee vaste waarnemende huisartsen, één AIOS, zeven doktersassistenten, drie praktijkondersteuners somatiek, één praktijkondersteuner ouderenzorg en één praktijkondersteuner GGZ zorg aan circa 6400 mensen. De praktijk is een erkend leerbedrijf voor doktersassistenten. Huisartsenpraktijk Centrum Hoensbroek zoekt per 1 maart 2020 een enthousiaste
   

  DOKTERSASSISTENT M/V

  voor 26-30 uur per week met eventueel zicht op een vast dienstverband.

 • Vacature doktersassistente Vaals (29-01-2020)
  Huisartspraktijk G. Habets is op zoek naar een doktersassistente voor 32-36 uur per week (minder uren ook mogelijk) in verband met zwangerschapsverloven. Ze zoeken een assistente voor minimaal 6 maanden vanaf begin mei 2020.

  Je komt te werken in een leuk en dynamisch team van 3 huisartsen, praktijkmanager, 3 praktijkondersteuners en 5 doktersassistentes in een dorpspraktijk met stadse allures. Plezier in het werk staat bij ons voorop.

  Bij belangstelling kun je contact opnemen met Silvia Habets, praktijkmanager. Bereikbaar op telefoonnummer: 0622148700 (maandag, dinsdag en vrijdag).
 • MSH voorzitter Luc Harings neemt stokje over van Ronald Linden (23-01-2020)
  Na 9 jaar Medische Staf Huisartsen voorzitterschap draagt Ronald Linden het stokje over aan Luc Harings. Lees alles over de transitie in het interview met deze gedreven huisartsen.

   
 • In het nieuws: Dreigend huisartsen tekort in Limburg (10-01-2020)
  Afgelopen maandag stond een interview met Marijn van Oord, voorzitter LHV Kring Limburg, op zowel de voorpagina als verderop in de krant de Limburger. In dit artikel luidt de voorzitter LHV Kring Limburg de noodklok over het dreigende huisartsentekort in onze provincie.

  Naar aanleiding van dit artikel is L1 op zoek gegaan naar achtergrond informatie. Ze zijn o.a. uitgekomen bij onze voorzitter Medische Staf Huisartsen Luc Harings. Lees hier voor het achtergrond artikel van L1 en de video van het interview met Luc Harings.
 • NVvPO op bezoek bij zorggroep HOZL (09-12-2019)
  Onlangs is HuisartsenOZL geïnterviewd door NVvPO om te vertellen wat het voor Praktijkondersteuners betekent om voor een zorggroep als HuisartsenOZL te werken.
 • "Ongeneeslijk zieke dokter (44) uit Maastricht ziet nog steeds patiënten: ‘Ik ben niet zielig’" (27-11-2019)
  De dokter en de dood. Onder dat motto hield huisarts Mirjam Willemsen vorige week een lezing. Ze sprak uit eigen ervaring, Willemsen heeft longkanker met uitzaaiingen. Dat mag iedereen weten, ook haar patiënten. „Maak de ziekte bespreekbaar”, is haar boodschap.
 • "Geen hulp, geen plek, en dan rest de straat"  (26-11-2019)
  "Huisartsen slaan alarm. Nooit eerder hadden zij zoveel moeite hun kwetsbare patiënten door te verwijzen naar zorg die zij heel hard nodig hebben. Belangrijkste klacht: juist de mensen die niet in het plaatje passen van de ideale patiënt, vallen tussen wal en schip. Met alle gevolgen van dien"
 • Gezondheidscentrum Hoensbroek Noord 50 jaar! (03-10-2019)
  Afgelopen zaterdag heeft Gezondheidscentrum Hoensbroek hun 50-jarig bestaan gevierd met oa een open dag van 11-15u.
 • GGZ OZL uitgelicht in CZ Magazine (14-06-2019)
  Sinds april 2018 werkt HuisartsenOZL met een vaste psychiater in loondienst die consultaties verricht voor de huisartsenpraktijken gevestigd in het gebied van HOZL. In kwartaal 3 wordt er gestart met het collaborative care model waarin de psychiater een vast onderdeel wordt van de huisartsenpraktijk. CZ heeft hierover een mooi artikel gepubliceerd in het CZ magazine.
 • Gezondheidscentrum Hoensbroek Noord 50 jaar! (28-03-2019)
  Op 26 maart 1969 is het Gezondheidscentrum Hoensbroek Noord opgericht, dat betekent dat het Gezondheidscentrum deze week 50 jaar bestaat!!!
 • Uitreiking HaZo24 certificaten  (22-03-2019)
  Eind 2018 zijn 3 huisartspraktijken bezocht door externe auditoren van Lloyd’s (certificeerder) voor de HaZo24 certificering. Alle 3 de praktijken hebben het certificaat behaald. Onlangs was het dan zover: de officiële uitreiking.
 • Vacature doktersassistente in Landgraaf (01-02-2019)
  Huisartsenpraktijk Jongschaap in Landgraaf is op zoek naar een doktersassistente die enthousiast is om bij ons te komen vervangen in de zomerperiode (medio juni tot en met september). We werken met 2 huisartsen, 2 POH`S en 4 assistentes. We zijn een goed georganiseerde en moderne praktijk. De assistentes werken heel zelfstandig en doen veel medisch- technische handelingen.

  We zoeken een gedreven doktersassistente die van aanpakken weet en zelfstandig kan functioneren. Heb je interesse? Neem dan contact op met de praktijk op telefoonnr 045-5315349 of stuur een email. Voor meer informatie over de praktijk, kijk op onze website.
 • Aan de slag als praktijkondersteuner: een functie met meerwaarde (07-12-2018)

  Een zelfstandige, boeiende en gevarieerde functie in de zorg. Zie je dat wel zitten? Dan is een functie als praktijkondersteuner (POH) echt iets voor jou! Als POH’er ontlast je de huisarts door patiënten met psychische of chronische klachten te zien. Wat houdt de functie precies in en wat heb je nodig om als POH’er aan de slag te gaan? Manon Parlevliet en Joyce Schiffers van Huisartsen Oostelijk Zuid-Limburg (HOZL) leggen het uit.

 • Uitreiking HaZo24 certificaten  ()
  Begin dit jaar zijn 7 praktijken bezocht door externe auditoren van Lloyd’s (certificeerder) voor de HaZo24 certificering. Alle 7 praktijken hebben het certificaat behaald. Onlangs was het dan zover: de officiële uitreiking.
 • Onafhankelijk vertrouwenspersoon voor de Huisartsenpost (27-06-2018)
  Het kan gebeuren dat u niet helemaal tevreden bent over de hulp die u krijgt bij de Huisartsenpost OZL.Als u dan denkt dat u er niet over kunt praten met de betreffende hulpverlener of met de interne klachtencommie van de Huisartsenpost, dan is het goed om te weten dat u ook terecht kunt bij een onafhanklijke vertrouwenspersoon

  De vertrouwenspersoon luistert naar uw verhaal, informeert u over uw rechten en geeft advies. Ook kan de vertrouwenspersoon je ondersteunen bij een gesprek met de gemeente of een andere zorginstelling en/of de klachtencommissie. Ondersteuning door de vertrouwenspersoon is overigens kosteloos.

  Indien u iets meemaakt op de huisartsenpost dat u graag wil bespreken met een onafhankelijke vertrouwenspersoon, kunt u daarvoor terecht bij Mevrouw I. Savelbergh via emailadres isavconsultancy@gmail.com
 • Aangepaste Privacy Policy (23-05-2018)
  HuisartsenOZL heeft Stichting PrivacyZorg in de arm genomen ten behoeve van ondersteuning bij het voldoen aan de AVG. Via PrivacyZorg is een Functionaris Gegevensbescherming (FG) voor onze organisatie beschikbaar, die is aangemeld en geregistreerd bij de autoriteit Persoonsgegevens.  Aanmelding van eventuele knelpunten/datalekken verloopt via HuisartsenOZL.

  Er is een privacystatement voor alle onderdelen van HuisartsenOZL op de Website beschikbaar. U kunt deze hier vinden.
 • “De echografie heeft een hoge diagnostische waarde” (19-02-2018)
  Kaderhuisartsen Bewegingsapparaat zorgen voor verlaging van het aantal verwijzingen naar de tweede lijn. De inzet van de echografie in de huisartsenzorg draagt daaraan bij. Het leidt tot betere diagnostiek en meer gerichte verwijzingen, leggen kaderhuisartsen Ramon Ottenheijm en Darian Shackleton uit.
 • 9 nieuwe huisartspraktijken HaZO24 gecertificeerd! (17-11-2017)
  Van 6 t/m 9 november jl. zijn 11 praktijken bezocht door externe auditoren van Lloyd’s (certificeerder) voor de HaZo24 certificering. Het betreft 9 praktijken die voor de eerste keer zijn getoetst en 2 praktijken die een vervolgbezoek hebben gehad. Alle 11 praktijken hebben het certificaat HaZo24 behaald of mogen behouden.
  In totaal voldoen nu 15 praktijken in de OZL regio inclusief Huisartsenpost OZL B.V. en Huisartsen Chronische Zorg B.V. aan de HaZO24 eisen en zijn daarmee gecertificeerd. In het voorjaar komt Lloyds terug voor een nieuwe audit ronde.

 • "Dokters stoppen niet echt" (08-07-2017)

  ​De cirkel is rond. Frank en Yvonne Guldemond blikken terug en vooruit. Ze stoppen met hun huisartsenpraktijk in Ubachsberg, maar blijven actief in de zorg en het dorp. Ze nemen dus niet echt afscheid.

 • De patient als samenwerkingspartner (08-11-2016)

  De inbreng van patiënten is van grote toegevoegde waarde bij het verbeteren of vernieuwen van de zorg. Zij zijn immers de ervaringsdeskundigen waar de zorg om draait. Door ruimte te geven aan de ervaringen en ideeën van
  patiënten, sluiten oplossingen beter aan bij hun wensen en behoeften. Maar hoe kom je tot goede samenwerking met patiënten? Gezondheidscentrum Hoensbroek deed hierover een aantal belangrijke inzichten op.

 • HuisartsenOZL Jaarverslag 2015 (06-10-2016)
  2015, een jaar vol ontwikkelingen voor HuisartsenOZL. Wat hebben we bereikt?
  U leest het in ons digitale jaarverslag.

 • "Veel bereikt, veel te doen" (08-09-2016)
  De passie voor de medemens is ook na 35 jaar nog niet gedoofd. Dus blijven Marianne en Frank Soomers uit Kerkrade zich na hun vertrek als huisarts in een andere rol inzetten voor hun omgeving.
 • Huisartsen en Thuiszorg slaan handen ineen in Zorgverbind (11-07-2016)
  ‘Digitale overleg-tafel’ faciliteert medisch-sociaal netwerk van kwetsbare ouderen'
 • Vacature (Kandidaat) Triagist/Doktersassistent(e) (12-05-2016)
  Huisartsenpost OZL verzorgt de spoedeisende huisartsenzorg in Oostelijk Zuid-Limburg voor ongeveer 265.000 patiënten in de avond-, nacht- en weekenduren en tijdens de feestdagen. Bij de Huisartsenpost OZL zijn 60 personen werkzaam en er zijn 135 huisartsen aangesloten. De werksfeer bij HAP OZL wordt gekenmerkt door een hoog niveau van kwalitatief medische zorg en door een groot  verantwoordelijkheidsgevoel van de medewerkers in een collegiale omgeving.
  Huisartsenpost OZL is een werkmaatschappij van Huisartsen Oostelijk Zuid-Limburg (HuisartsenOZL).  Voor Huisartsenpost OZL zijn wij met regelmaat op zoek naar een:

  Vacature (Kandidaat) Triagist/Doktersassistent(e)

  (voor gemiddeld 8 uur per week)
 • Vasectomie in de eerste lijn (26-04-2016)
  Substitutie van zorg, makkelijker gezegd dan gedaan. Toch zijn de initiatieven hier in de regio veelbelovend. Vasectomie is een ingreep waarbij substitutie direct concreet is. Sinds december 2014 voert huisarts Micha Lutgens de ingreep uit in de eigen praktijk. Om de ingreep te leren heeft hij 12 vasectomieën onder supervisie uitgevoerd.
 • Verwijzers Parkstad gaan ook digitaal verwijzen naar Zuyderland (04-04-2016)
  Zuyderland Medisch Centrum Sittard-Geleen, Zuyderland GGz, alle huisartsen en verloskundigen in de Westelijke Mijnstreek werken al 2,5 jaar naar tevredenheid met ZorgDomein.  ZorgDomein is een landelijk digitaal verwijs- en aanvraagsysteem voor huisartsen en verloskundigen. De patiënt wordt door de informatie over behandeltrajecten en toegangstijden ondersteund in het maken van zijn keuze voor een zorginstelling.
 • Logeerhuis Parkstad (25-03-2016)
  Het Logeerhuis Parkstad is ontstaan als initiatief van MeanderGroep Zuid-Limburg, Zuyderland en Huisartsen Oostelijk Zuid-Limburg en is gehuisvest in Wijkzorgcentrum Hoog Anstel te Kerkrade (2de verdieping).
 • Vacature verpleegkundig specialist (17-03-2016)

  Gezondheidscentrum Hoensbroek Noord biedt een breed pakket eerstelijns gezondheidszorg. Om samenhang en afstemming in de patiëntenzorg te garanderen werken de vijf huisartsen nauw samen met onder andere maatschappelijk werkers, psycholoog, fysiotherapeuten, wijkverpleegkundigen, verloskundigen, jeugdgezondheidszorg 0-19 jaar en praktijkondersteuners somatiek en GGZ.
 • Vacature Medisch Adviseur  (02-03-2015)

  HuisartsenOZL is een zorggroep waarbij 135 vrijgevestigde huisartsen in de regio Oostelijk Zuid-Limburg verenigd zijn. Deze zorgorganisatie van, voor en door huisartsen faciliteert haar partners onder andere op het gebied van verbetering van kwaliteit van zorg, innovatie en informatie. MeanderGroep is een brede zorgorganisatie in Zuid-Limburg. MeanderGroep is actief in de zogeheten intramurale (verpleeg- en verzorgingshuizen) en extramurale (bij de klant thuis) zorg, paramedische en preventieve dienstverlening, met een totaalpakket van maatschappelijke dienstverlening en services.

  Meandergroep heeft in Kerkrade op de locatie Heigracht een zorgverblijf voor tijdelijke opname. Voor de locatie Heigracht zoeken HuisartsenOZL en MeanderGroep een:
   

  Medisch Adviseur (m/v) 4 uur per week

 • NIVEL: Nederlandse huisarts harde en tevreden werker (01-03-2016)
  Nederlandse huisartsen hebben een behoorlijk hoge werkbelasting vergeleken met huisartsen in andere landen en zijn ook relatief tevreden. Dit blijkt uit onderzoek van het NIVEL naar de werkbelasting van huisartsen in Nederland vergeleken met die van huisartsen in 33, voornamelijk Europese, andere landen. De gegevensverzameling vond plaats tussen oktober 2011 en december 2013, voordat de grote zorgtransities zijn uitgevoerd.

  De omvang van de patiëntenpopulatie waarvoor Nederlandse huisartsen verantwoordelijk zijn is met gemiddeld 2350 patiënten groter dan die van hun collega’s in de meeste andere landen. Inclusief avond-, nacht-, en weekenddiensten, werken zij gemiddeld 48 uur per week. Slechts in enkele landen werken huisartsen meer uren per week. Verhoudingsgewijs besteden Nederlandse huisartsen meer tijd aan niet-patiënt-gebonden activiteiten dan veel van hun collega’s in andere landen. Die niet-patiënt-gebonden activiteiten omvatten administratieve taken, management en bijscholing.

 • Nieuwe lichting afgestudeerde huisartsen en POH NHG leergang ouderengeneeskunde  (17-12-2015)

  Dinsdag 15 december jl. vond de vierde en laatste scholingsbijeenkomst van de NHG leergang ouderengeneeskunde plaats.
 • Semi-acute unit geriatrie innovatief in Nederland ()
  Vleugel B, het gebouw voor acute zorg op de Zuyderland locatie Heerlen, kent sinds begin oktober een nieuwe zorgvorm: de zogenaamde ‘semi-acute unit Geriatrie’. Een unieken modern concept voor Zuyderland. Klinisch geriater G. van Riet en voorzitter van de Werkgroep kwetsbare ouderen, Fer Dreessen leggen uit.
 • 'Gapend gat' tussen het ziekenhuis en thuis (25-11-2015)
  Er is veel te weinig zorg geregeld voor zieke, kwetsbare ouderen die tijdelijk even niet thuis kunnen wonen, maar die medisch gezien ook niet in het ziekenhuis horen. Deze noodopvang is slecht georganiseerd, zeggen diverse artsen, in dit Nieuwsuur item.
 • Meander thuiszorg en huisartsen werken samen buiten kantooruren (23-09-2015)
  ​Een goede samenwerking van thuiszorg en huisartsen buiten kantooruren wordt steeds belangrijker. "mensen moeten langer zelfstandig thuis blijven wonen en dat merken wij. het wordt 's nachts drukker. We hebben ook elke nacht contact met de huisartsenpost oostelijk Zuid-Limburg", vertelt verpleegkundige Anita Hutten van meander Thuiszorg.
 • Stoptober 2015 (18-09-2015)
  Op 10 september start de inschrijving voor Stoptober 2015!
  Doe mee! en rook samen met anderen in oktober 28 dagen niet!
 • Opening Huisartsenpost-OZL (10-09-2015)
  Na jaren van voorbereiden is de Huisartsenpost Oostelijk Zuid-Limburg (HAP) sinds vandaag gevestigd in onze nieuwbouw, Vleugel B. “Alles is volgens planning gegaan”, zegt Roger Eurelings, locatiemanager van de Huisartsenpost OZL. Vandaag wordt een mooie samenwerking tussen Zuyderland en de HAP nogmaals onderstreept, met als doel ervoor te zorgen dat de patiënt de juiste zorg op het juiste moment op de juiste plek krijgt.”
 • Huisartsenpost Oostelijk Zuid-Limburg opent haar deuren op Spoedplein (09-09-2015)

  Huisartsenpost Oostelijk Zuid-Limburg is vandaag verhuisd naar het Spoedplein in het Zuyderland Medisch Centrum in Heerlen. Om 17.00uur verwelkomden de aanwezige huisartsen en assistenten de eerste patiënt. Huisartsenpost Oostelijk Zuid-Limburg is de nieuwe naam van de Centrale Huisartsenpost Nightcare. Ruim 270.000 mensen zijn op deze post aangewezen als ze buiten kantoortijd met spoed een huisarts nodig hebben.
 • Nieuwe naam en locatie voor Nightcare (01-09-2015)
  Huisartsenpost Oostelijk Zuid-Limburg verhuist naar Spoedplein.

  De Centrale Huisartsenpost Nightcare verhuist op 9 september 2015 en heet vanaf dat moment Huisartsenpost Oostelijk Zuid-Limburg. De nieuwe locatie is gevestigd op het Spoedplein in de nieuwbouw van het Zuyderland Medisch Centrum in Heerlen. Op dit Spoedplein is alle acute zorg ondergebracht. De patiënt komt hier als eerste bij de huisartsenpost terecht.
 • Vacature doktersassistente huisartsenpost (21-08-2015)
  Centrale Huisartsenpost Nightcare (CHP Nightcare) verzorgt de spoedeisende huisartsenzorg in Oostelijk Zuid-Limburg voor ongeveer 270.000 patiënten in de avond-, nacht- en weekenduren en tijdens de feestdagen. Bij CHP Nightcare zijn 60 personen werkzaam en er zijn 135 huisartsen aangesloten.
  De werksfeer bij CHP Nightcare wordt gekenmerkt door een hoog niveau van medische zorg en door een groot verantwoordelijkheidsgevoel van de medewerkers in een collegiale omgeving. CHP Nightcare is een werkmaatschappij van Huisartsen Oostelijk Zuid-Limburg (Huisartsen OZL).

  Voor Centrale Huisartsenpost Nightcare zijn wij op zoek naar een:

  (KANDIDAAT TRIAGIST / DOKTERSASSISTENT(E)
    gemiddeld 8 uur per week
 • Jaarverslag 2014 (20-07-2015)
  Met veel genoegen bieden wij u hierbij ons maatschappelijk jaarverslag 2014 aan.
  Met de titel van dit jaarverslag ‘De beste zorg dichter bij huis’ onderstrepen we onze visie om kwalitatief hoogwaardige zorg dicht bij de patiënt te organiseren.

  We wensen u veel leesplezier!
 • Kinderen met koorts aanzienlijk deel van workload huisartsenpost (15-06-2015)
  Ruim een vijfde van de contacten met de huisartsenpost betreft kinderen. In bijna een derde van de gevallen bellen de ouders onder andere vanwege koorts. Het merendeel van deze kinderen wordt gezien door een huisarts. 1 op de 4 kinderen gaat vervolgens met antibiotica naar huis.
 • Reportage PlusPunt Medisch Centrum (21-5-2015)
  Omroep Landgraaf maakte een uitgebreide reportage over PlusPunt Medisch Centrum in Heerlen. Dr. Nathalie van Breugel, manager van het centrum wordt geinterviewed door Rob Münstermann. Daarnaast wordt uitvoerig voorlichting gegeven over de geleverde zorg in PlusPunt MC te Heerlen.
 • L1 Radio: Hoe bestrijd je Ringworm? (08-05-2014)
 • "Uiteindelijk moet de patient de lead krijgen" (10-04-2015)
  De patient krijgt steeds meer de regie. Volgens Esther van Engelshoven, algemeen directeur Huisartsen oostelijk Zuid-Limburg (HOZL), is het dan wel nodig om zorgprogramma's voor chronische zieken door te otwikkelen. "Wij willen naar steeds meer zelfregie voor patient en mantelzorgers. Onze filosofie is om mensen zo lang mogelijk zo gezond mogelijk te houden. Daarvoor moeten in de informatiesystemen functionaliteiten komen.
 • Voettocht door huisarts Harrie Huijben (27-03-2015)
  Vijf maanden geleden begon huisarts Harrie Huijben aan een 7500 kilometer lange voettocht van Zuid- naar Noord-Europa. Onlangs was hij even terug in Cottessen.
 • ​Landelijk Schakelpunt nog onbekend bij patiënten (10-03-2015)
  Artsen kunnen sinds 1 januari 2015 alleen nog medische gegevens met elkaar uitwisselen als de patiënt daarvoor toestemming heeft gegeven. Dat kan via het Landelijk Schakelpunt.
 • L1 Radio: Pijn op de borst (10-03-2015)

  Pijn op de borst. Het is een veelomvattend begrip.

 • Vacature dokterassistente Vaals (05-02-2015)
  Huisartsenpraktijk  Bruggeman en Broere is gevestigd op de 1e verdieping in een monumentaal pand in Vaals. In hetzelfde pand bevinden zich nog 2  huisartsenpraktijken en de apotheek.  Onze praktijk bestaat uit een team van twee huisartsen, drie doktersassistenten (2 fulltimers en 1 parttimer), een POH-S, 2 POH- GGZ.
 • Opleiding tot praktijkhoudend huisarts (22-01-2015)
  De huidige huisartsopleiding leidt in drie jaar op tot uitstekende huisartsen met een gedegen actuele kennis, brede praktische vaardigheden, een goede arts-patiënt communicatie en een degelijk wetenschappelijk fundament.
 • Nieuw spoedplein krijgt vorm (31-12-2014)
  In de tweede helft van 2015 opent in Atrium Heerlen een groot, splinternieuw Spoedplein. En of u nou naar de huisartsenpost Nightcare wil, de Spoedeisende Hulp (SEH) bezoekt of per ambulance naar het ziekenhuis komt: vanaf dan is er één, duidelijke ingang voor al deze acute zorg. Artsen en medewerkers van de SEH en de Acute Opname Afdeling (AOA) én de huisartsen van de Nightcare blikken alvast vooruit.
 • Vacature 3 Verpleegkundig Specialisten  (09-01-2015)

  De Centrale Huisartsenpost Nightcare wil een organisatie zijn die voor haar patiënten op het gewenste moment met de juiste mensen en middelen, de taken die van haar gevraagd worden, doeltreffend en doelmatig uitvoert. Door een continue verbetering en door permanente ontwikkeling van de medewerkers en de processen wil de huisartsenpost de hulpverlenerrelatie met patiënten optimaliseren. Een van de middelen daartoe is het opnemen van Verpleegkundig Specialisten in ons team. 
 • Video: Cardiologie door huisarts (29-10-2014)
  Klik hier voor de videoreportage van L1.
 • Intensievere samenwerking ouderengeneeskunde (22-10-2014)
  De huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde in oostelijk Zuid-Limburg (OZL) gaan intensiever met elkaar samenwerken. Doel van deze regionale samenwerking is optimaliseren van de zorgketen voor ouderen, het voorkomen van crisissituaties en kwetsbare ouderen zolang mogelijk thuis laten wonen.
 • Handen ineen bij ouderengeneeskunde (19-09-2014)
  Huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde in Oostelijk Zuid-Limburg (OZL) werken sinds kort intensiever met elkaar samen. Om deze samenwerking vast te leggen, hebben betrokken partijen een samenwerkingsovereenkomst getekend.
 • Wijziging vergoedingen voetzorg (24-07-2014)
  Afgelopen week heeft zorgverzekeraar VGZ, de wijziging doorgevoerd dat VGZ verzekerden (incl. de bijbehorende labels als IZA, IZZ etc.) toch de voetzorg door een pedicure vergoed krijgen op het moment dat zij gebruik maken van een zorgverlener buiten de keten. Hierbij wordt wel aanspraak gemaakt op de eigen bijdrage van de patiënt.
 • Samenwerking Ouderenzorg (14-07-2014)
  Op donderdag 19 juni is de samenwerkingsovereenkomst HuisartsenOZL en Specialisten Ouderengeneeskunde van drie V&V organisaties Cicero, Meander en Sevagram ondertekend.
 • Groen licht voor hulpdiensten (13-06-2014)
  De Provincie Limburg, Rijkswaterstaat, de beide Limburgse Veiligheidsregio’s, gemeenten en hulpdiensten ondertekenden op vrijdag 13 juni een overeenkomst voor de verdere uitrol van het Korte Afstand Radio (KAR) systeem in Limburg. Met dit systeem krijgen de hulpdiensten bij spoedeisende ritten via een GPS-systeem automatisch groen licht bij verkeerslichten. Nu rijden hulpdiensten in dergelijke gevallen door rood licht. Dit kan tot gevaarlijke situaties in het verkeer leiden.
 • Loop met je dokter 2014 (06-06-2014)
  De inschrijving voor de 6e editie van Loop met je dokter is geopend. Artsen van het Maastricht UMC+, Atrium MC en huisartsen uit de regio maken op zaterdag 27 september a.s. weer een prachtige wandeling door de mooie omgeving van Kerkrade.
 • Nightcare en Atrium tekenen huurovereenkomst (27-05-2014)
  Atrium MC bouwt momenteel een nieuw gebouw voor de acute zorg in Oostelijk Zuid Limburg. In dit nieuwe gebouw wordt ook Centrale Huisartsen Post (CHP) Nightcare gerealiseerd. Met de ondertekening van de huurovereenkomst is de samenwerking tussen beide partijen geformaliseerd.
 • Ziekenhuis soms tien keer zo duur als huisarts (21-05-2014)
  Tienduizenden patiënten laten in het ziekenhuis behandelingen doen die bij de huisarts soms wel tien keer zo goedkoop zijn. Ze laten een wond hechten (405 euro), een bloedneus stelpen (410 euro) of een spiraaltje plaatsen (505 euro) en voeren daarmee de zorgkosten onnodig op.
 • Alternatief model huisartsfinanciering (08-05-2014)
  Om de kwaliteit van een huisartsenpraktijk te meten bestaat de in Engeland ontwikkelde
  Maturity Matrix. Huisarts Martijn van Nunen komt met het idee om daaraan de beloning te koppelen. Het werkt een beetje als de belastingdienst: zelf opgeven en achteraf  afrekenen.
 • “Samenwerken is samen sterker” (09-05-2014)
  In de oktoberuitgave 2013 van Huisarts en Wetenschap werd de lang verwachte derde herziening gepubliceerd van de NHG-Standaard Diabetes mellitus type 2.1 Het was even wachten want de tweede herziening dateerde alweer uit 2006. Het is een robuust document geworden met 102 noten en meer dan 370 nationale en internationale literatuurverwijzingen.
 • Verhuizing backoffice HuisartsenOZL (08-05-2014)
  Het backoffice van HuisartsenOZL gaat verhuizen. Met ingang van 1 juli 2014 kunt u ons vinden op de nieuwe locatie: Twinport aan Nieuw Eyckholt 282 6419 DJ te Heerlen.
 • RTA Ondertekening  (29-04-2014)
  Vorige week donderdag ondertekenden cardioloog prof. dr. J. Hoorntje (Atrium MC) en drs. Y. Guldemond (medisch directeur Huisartsen Oostelijk Zuid-Limburg) tijdens de DBC brede nascholing de overeengekomen Regionale Transmurale Afspraken (RTA) hart- en vaatziekten.
 • Huisarts fietst voor Flying Docters (03-04-2014)
  Het is heet in Kenia als Raymond Lonij in oktober voor het goede doel zand gaat happen. Per mountainbike doorkruist hij dan een stukje Afrika om collega’s daar te helpen.
 • DBC brede nascholing 2014 (28-03-2014)
  Op dinsdag 25 maart 2014 werd de eerste van de twee DBC brede nascholingen van 2014 gegeven. Op 24 april zal de tweede, identieke, bijeenkomst plaatsvinden voor de huisartsen en praktijkondersteuners in Oostelijk Zuid-Limburg. Er werd een veelzijdig programma opgesteld.
 • Verhuizing praktijk Voerendaal (17-03-2014)
  Op donderdag 10 april en vrijdag 11 april as. verhuist de huisartsenpraktijk van huisartsen Costongs, Driessen en Hulshof (samen met de apotheek) Voerendaal naar een nieuwe locatie aan de Schilstraat (achter het gemeentehuis).
 • Limburgse huisartsen beste van Nederland (04-03-2014)
  Limburgers zijn zeer tevreden over de kwaliteit van hun huisarts. Gemiddeld worden Limburgse huisartsen beoordeeld met een 8,3. Dat is het hoogste cijfer van heel Nederland.
 • Terugblik Nightcare scholing (28-02-2014)
  Op dinsdagavond 25 februari 2014 vond een Nightcare nascholing plaats in Auberge de Rousch. Deze avond werd aandacht besteedt aan een tweetal onderwerpen vastgesteld door de Inspectie voor de Gezondheidszorg: “Urgentiedenken” en “Leren van calamiteiten”.
 • Nieuwe rol huisarts in Firenschat (12-02-2014)
  In Wijkzorgcentrum Firenschat in Kerkrade is een proef gestart waarin de huisarts van Gezondheidscentrum Terwinselen medische zorg verleent aan bewoners met dementie.
 • Vijfde groep cursisten geslaagd voor CASPIR (11-02-2014)
  De CAHAG heeft in samenwerking met de NVLA, afdeling praktijkverpleegkundigen van de V&VN, het NHG en de werkgroep longfunctie van de NVALT een cursus ontwikkeld rondom spirometrie.  De COPD, Astma en Spirometrie (CASPIR) cursus werd in het najaar van 2013 weer georganiseerd in de regio Parkstad.
 • NHG Asklepion scholing ouderengeneeskunde (10-02-2014)
  De NHG Asklepion scholing ouderengeneeskunde is gestart. Achttien enthousiaste huisartsen uit de regio oostelijk Zuid-Limburg zijn gestart onder leiding van de kaderhuisartsen Frank Guldemond en Martijn van Nunen.
 • Cursus Hart- en vaatziekten voor doktersassistentes (06-02-2014)
  In november 2013 is HOZL voor het eerst gestart met een cursus Hart- en vaatziekten voor doktersassistentes uit de praktijken in de regio. Het animo was overweldigend en binnen twee dagen waren alle cursusplaatsen vergeven.
 • Samen zorg veiliger maken (05-02-2014)
  'Samen de zorg veiliger maken'. Zo heet de campagne van patiëntenfederatie NPCF die vandaag van start gaat. De NPCF wil daarmee in 2014 de aandacht voor veilige zorg hoog op de agenda houden.
 • Nieuwe NHG standaard DM2 (22-01-2014)
  De ontwikkelingen en inzichten bij de behandeling van diabetes mellitus staan niet stil. Om die reden is in 2013 een nieuwe NHG standaard diabetes mellitus gepubliceerd.
 • "De POH is een mensen-mens" (01-04-2014)
  Gesprekken en adviezen geven, dat doet de parktijkondersteuner. Hij of zij controleert de bloeddruk en houdt diabeten en COPD-patienten in de gaten. De parktijkondersteuner kan ook gespecialiseerd zijn in het begeleiden van mensen met psychische problemen.
 • GC Hoensbroek Nrd zoekt huisarts M/V (20-12-2013)
  Huisarts (M/V) voor minimaal 4 dagen per week. Gezondheidscentrum Hoensbroek Noord is per 1 juli 2014 op zoek naar een nieuwe huisarts in verband met het pensioen van een collega.
 • Afscheid van dokter Huub (14-12-2013)
  Aan de ene kant "is het goed geweest", maar toech neemt huisarts Huub Schepers (63) op 23 december "met pijn in het hart" afscheid van zijn Bocholtse praktijk.
 • Huub Schepers en Bep Vliex verlaten praktijk in Bocholtz (29-11-2013)
  Na een periode van 34 jaar als huisarts en 45 jaar als doktersassistente en praktijkondersteuner in Bocholtz werkzaam te zijn geweest, hebben Huub Schepers en Bep Vliex besloten hun werkzaamheden te beëindigen per 1 januari 2014.
 • Voor Elkaar in Parkstad (08-08-2013)
  De zorg voor ouderen in een kwetsbare positie en mensen met een beperking zo goed mogelijk houden, ondanks beperking van de gelden. ‘Voor Elkaar in Parkstad’ (VEiP) wil dat bereiken door over te gaan tot uitvoering van gezamenlijke plannen. Een samenwerkingsverband van alle bij wonen, zorg en welzijn betrokken organisaties, gemeenten, de zorgverzekeraar, het zorgkantoor en zorgvragers in de regio Parkstad (Oostelijk Zuid-Limburg)
 • Huisarts houdt zorg betaalbaar (17-07-2013)
  In het zorgakkoord, bedoeld om de zorg betaalbaar te houden, krijgt de huisarts een sleutelrol toebedeeld.
 • Huisartsen terug in Atrium MC (12-07-2013)
  HEERLEN – Het is zo goed als zeker dat de huisartsenpost Nightcare, na jaren van een troebele relatie met het Atrium, terugkomt naar het ziekenhuis. Zodra de nieuwbouw van Gebouw Q klaar is, begin 2015, wordt de Nightcare onderdeel van het spoedplein daar.
 • ‘Ons doel is niet: zoveel mogelijk productie draaien’ (27-11-2012)
  Ditmaal geen ondernemer die zijn visie geeft op de economische toekomst van onze provincie, maar een Limburgse ondernemer die zijn licht laat schijnen over een branche die de laatste tijd nogal in het nieuws was.
 • Medische zorg Nieuwenhagen voortaan op één plek bij elkaar (23-11-2012)
  Vanaf maandag 3 december werken de vijf huisartsen van Nieuwenhagen, J. Janssen, J. van Hooren, H. Snijders, W. Niessen en M. Sluysmans op één adres: het Medisch Cenmtrum Nieuwenhagen aan de Beuteweg 14-18.
 • De DODO leeft (16-10-2012)
  Dodo's noemen ze zichzelf. Maar dan in de betekenins van dorpsdokter. Het echtpaar Guldemond runt al ruim dertig jaar een huisartsenpraktijk in Ubachsberg.
 • Dorpsdokter aan de knoppen (16-08-2012)
  Sinds 14 februari 2012 werkt huisarts Yvonne Guldemond van Ubachsberg als medisch directeur van de huisartsengroep Huisartsen OZL.