Gezond leven met Leefstijlcoaching


Wilt u gezonder leven, maar weet u niet goed waar u moet beginnen? Hebt u al veel geprobeerd, maar lukt het niet om een gezonder leven vol te houden? Misschien maakt u zich zorgen om in de toekomst last te krijgen van chronische ziekten of obesitas als gevolg van uw levensstijl. Dan kan Leefstijlcoaching u helpen. De leefstijlcoach richt zich op volwassenen met een (hoog risico op) suikerziekte, hart- en vaatziekte of obesitas. Leefstijlcoaching wordt volledig vergoed voor alle klanten van CZ en VGZ Zorgverzekering.

Wat doet de leefstijlcoach?

De leefstijlcoach helpt u om in uw dagelijks leven gezonder te eten, meer te bewegen, aandacht te hebben voor voldoende slaap en een goede balans tussen inspanning en ontspanning te vinden. Samen met uw coach bespreekt u welk doel u wilt behalen en wat u daarvoor moet doen. Tijdens 8 bijeenkomsten in een groep samen met uw coach en in 4 bijeenkomsten alleen met uw coach, werkt u in nog geen jaar, stap voor stap naar uw persoonlijke doel.

Werken aan een gezond leven

Samen met de coach werkt u aan een gezondere manier van leven. U leert hoe gezond eten en meer bewegen onderdeel kunnen worden van uw dagelijks leven. Samen met u bespreekt uw coach iedere bijeenkomst welke stappen u neemt om uw leven te veranderen. Daarbij houdt de coach rekening met uw persoonlijke situatie. U bepaalt het tempo, waardoor u het programma goed vol kunt houden. Ook wisselt u ervaringen uit met de andere deelnemers. U staat er dus niet alleen voor.


Bespreek met uw huisarts/praktijkondersteuner of leefstijlcoaching iets voor u is.