Neem contact op met
HuisartsenOZL
Kwaliteitscoördinator
Angeline Wijers-Arts
T. 045 - 747 00 43
a.wijers@hozl.nl
Neem contact op met
Huisartsen OZL
Kwaliteitsmedewerker
Rowen Bours
T. 045 - 747 00 40
r.bours@hozl.nl

HaZo24

De huisartsenzorg kenmerkt zich door 24 uurs beschikbaarheid en toegankelijkheid voor de patiënt. Het is belangrijk dat de patiënt te allen tijde mag vertrouwen op de juiste kwalitatieve zorg geleverd door de huisarts.

Om te borgen dat de huisartsenzorg te allen tijde voldoet aan de wettelijke kaders en de patiëntveiligheid optimaal wordt gegarandeerd, heeft HuisartsenOZL in een innovatief traject geparticipeerd samen met een aantal andere zorggroepen: Cohesie (Noord- Limburg), HONK (Noord- Oost Kennemerland), Meditta (Westelijke Mijnstreek en Midden Limburg) , PoZoB (Zuid- Oost Brabant) en ZIO (Maastricht Heuvelland).

In dit traject is een kwaliteitssysteem ontwikkeld dat de huisartsenzorg vanuit een 24 uur perspectief monitort en verbetert: de HaZo24 (Huisartsenzorg 24 uur). De HaZo24 is gebaseerd op de internationale ISO Healthcare norm NEN – EN 15224 en op de landelijke veldnormen, zoals vastgesteld door de beroepsgroep. Certificering volgens HaZo24 helpt de huisarts om aan te tonen dat er gestructureerde aandacht is voor kwaliteit van zorg en de verbetering daarvan. Ook de weg naar certificering helpt de praktijkorganisatie verbeterpotentieel op te sporen en te realiseren. Niet alleen binnen de patiëntenzorg, maar ook binnen de bedrijfsvoering en de organisatie van de praktijk.

Vanaf 2016 zal de implementatie van de HaZo24 verder uitgerold worden binnen de chronische zorg, de huisartsenpost en de dagpraktijken van HuisartsenOZL. De dagpraktijken worden hierbij ondersteund en gefaciliteerd door HuisartsenOZL. Naar verwachting zullen de chronische zorg, de huisartsenpost en de eerste 10 dagpraktijken eind 2016 HaZo24 gecertificeerd zijn.
Ambitie van HuisartsenOZL is om in 3 jaar tijd 30 dagpraktijken gecertificeerd te hebben op basis van HaZo24.