De Dag van de Doktersassistente: Een Kijkje Achter de Schermen met Veronique Meijers

Elke dag weer tonen doktersassistenten een ongeëvenaarde toewijding aan hun patiënten. Of het nu gaat om het bieden van een luisterend oor, het zorgvuldig en kritisch triëren van klachten, of gewoonweg het maken van een afspraak, doktersassistenten vormen de ruggengraat van de praktijk. Met hun veelzijdige vaardigheden zijn doktersassistenten echte alleskunners en duizendpoten. Daarom willen we tijdens de Dag van de Doktersassistent deze essentiële schakels in de huisartsenpraktijk extra in het zonnetje zetten. Een perfect moment om samen met Veronique Meijers stil te staan bij haar betekenisvolle werk.

Na haar opleiding besloot Veronique direct de sprong te wagen in de wereld van de huisartsenzorg. Haar motivatie? Het verlangen om voor anderen te zorgen zonder ze fysiek te hoeven verzorgen. Voor haar is het eerste contact met de patiënt een bijzonder moment, waar ze trots op is. Veronique staat altijd klaar met haar kennis en vriendelijkheid tijdens het uitvoeren van medisch-technische handelingen of tijdens het coördineren van zorgtaken, om zo de best mogelijke zorg aan te kunnen bieden.

In de hectische omgeving van een huisartsenpraktijk is stress en werkdruk onvermijdelijk. Veronique erkent dit, maar haar passie voor het vak en haar vermogen om met uitdagingen om te gaan, helpen haar om deze hindernissen te overwinnen. Ze neemt actief deel aan initiatieven binnen de praktijk om de werkdruk te verlichten, zoals het bevorderen van digitaal werken via het patiëntenportaal.

Een typische werkdag voor Veronique is nooit voorspelbaar. Van het beantwoorden van telefoontjes tot het uitvoeren van medische procedures, elke dag brengt nieuwe uitdagingen en voldoening. Voor Veronique is het hoogtepunt van haar werk het verschil kunnen maken voor haar patiënten. Het vermogen om een luisterend oor te bieden of een beslissing te nemen die het leven van een patiënt kan redden, is wat haar elke dag motiveert.

Een mooi moment waarbij het beslissend vermogen van Veronique het verschil maakte was toen ze tijdens een reguliere bloeddrukmeting het gevoel kreeg dat er iets niet klopte. Door haar intuïtie te volgen en snel te handelen, ontdekte ze bij de patiënt een ernstige hartconditie die anders misschien onopgemerkt zou zijn gebleven. Voor Veronique was dit geen uitzonderlijke gebeurtenis, maar eerder een voorbeeld van haar toewijding aan haar werk en haar patiënten.

Veronique blijft zichzelf voortdurend ontwikkelen om haar patiënten de best mogelijke zorg te bieden. Via HuisartsenOZL en interne scholingen blijft ze op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en richtlijnen binnen de medische sector. Door deze kennis te integreren in haar dagelijkse werk, zorgt Veronique ervoor dat ze altijd klaarstaat om haar patiënten te helpen, wat er ook gebeurt.

Veronique Meijers is een voorbeeld van de toewijding, professionaliteit en compassie die doktersassistenten overal tonen. Op deze Dag van de Doktersassistente bedanken we haar en al haar collega’s voor hun onmisbare bijdrage aan de gezondheidszorg.

 

Enquire now

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.