Privacy

Om u zo goed en efficiënt mogelijk te kunnen helpen, noteren we bij de huisartsenpost enkele persoonsgegevens van u. Het gaat dan om administratieve- en medische gegevens. Uw eigen huisarts krijgt een bericht dat u bij de huisartsenpost bent geweest.

Opnames
Telefoongesprekken met de huisartsenpost worden opgenomen en bewaard. Bij klachten of fouten kunnen deze opnames beluisterd worden om na te gaan wat er precies gebeurd is. Ook is er cameratoezicht op de huisartsenpost. We doen dit om de veiligheid van onze patiënten en medewerkers te waarborgen.

Medische gegevens
Op de huisartsenpost krijgt u - meestal - te maken met een voor u onbekende huisarts of verpleegkundig specialist. Dan is het goed als hij of zij uw medische gegevens kan inzien om u zo snel mogelijk de juiste zorg te kunnen bieden. Uw huisarts en apotheek mogen uw medische gegevens echter alleen delen met andere zorgverleners als u hen daar vooraf toestemming voor geeft.

Landelijk Schakelpunt
In de regio hebben huisartsen, huisartsenpost en apothekers zich aangesloten bij het Landelijk Schakelpunt (LSP). Hiermee kunnen huisartsen en assistenten op de huisartsenpost op een veilige manier een samenvatting van uw medische gegevens opvragen, wanneer u daar toestemming voor heeft gegeven. Meer informatie hierover vindt u op: www.vzvz.nl of kijk hier naar een film over LSP.